Tagant on hea tulla ainult siis, kui sa kuskile jõuad ka

Kuidas tegelikult groodist õige tagumikutunnetuse kätte saab

Kõigepealt siis Rannarootsi regatt. Stardis läksid kõik asjad nii sõlme, et et jõudnud kuidagi startiliinile. No ja siis jäime rikutud õhu kätte ja sõitsime paljasaare asemel Miiduranna poole. Täiesti lootusetu. Paljassaare-Kakumäe-Suurupi rannaäärne sõit andis tohutu eelise.

Pärast Suurupi nr1 poid oli ees 35nm sama halssi ja vabat krüssu. Tundus päris tuim ettevõtmine. Inimesed kippusid lõpuks vägisi magama jääma. Eriti arvestades, et olime teisest kuni 3nm maas. Päike tõi aga sära silmi ja kui suur oli üllatus Jaana silmis, kui ärgates nägi Vesilennukit meie ahtris. Nimelt ajasime salaja spinni üles ja Hannes ei saa siiamaani aru kuidas me tema magamise alt spinnipoomi nii kätte saime, et ta ei märganud. Spinn läks meil täpsemalt üles ca 2nm varem kui teistel ja ju oli sellest ka tolku. Igatähes kui Jaana 2. korda ärkas olime möödunud ka omavahel mingile omapärasele duellile läinud Tuulelaulust ja Enelist. Tuulelaul sõitis veel ka ühest märgist valelt poolt mööda ja minu informeeriv kõne katkes pärast mõningast kohmetust ja arutelu sõnagi lausumata. Täpsemalt vist küll poole sõna pealt. 20 sek hiljem oli spinn maas ja ots ümber :-)

Lõpuni viis tõsine spinniralli, kuid Virust me mööda ei saanudki.

Träkk oli liiga suur, et pildile mahtuda. Tegelikult ei mahtunud google mapsi ka ära, peate vasemalt äärest "lehte keerama": GOOGLE MAPS


Kessu regatil keerasime täiesti traditsiooniliselt stardi nässu. Aga kuna spinniots oli pikk, siis tulime sellega konkurentidele tükk maad järgi. Osad konkurendid muidugi läksid ka tükk maad eest ära. Ma isegi ei hakka parem rääkima kuidas lõppes kogu see ralli Vesilennuki ja Viruga muhu all Kumari poid võttes. Ütleme nii, et kõik said korra kõigist mööda sõita. Mõned isegi koksasid sõbralikult pardad kokku. Noh et parem konkurentidele õlut ulatada.

Krüss läks aga vahelduva eduga hästi ja rebisime mõlema eest ära. Siis tuli aga üks vale paut peaaegu, et plekki ja üks pisike 200m navigeerimisviga. Tulemus oli katastrofaalne. Vesilennuk sõitis mööda. Edasi aga sõitsime hästi ja vabasse tuulde jõudes olime Vesilennukil jälle ahtris. Ja seda sõna otses mõttes. No ja siis krüssasime veel spinniga ka sama targalt kuni finišini. Väga adrenaliinirohke. Seekord muidugi taganttulijad kellestki mööda ei saanud. Viru jäi selja taha ja rabas meid palliga (pigem pika puuga). Vesilennukit edestasime ise palliga, kuid mis võit see selline on. Reaalselt on paadid liiga sarnased, et 50nm peale see pall midagi olulist paika paneks. Lihtsalt koba peale sattus nii. Seekord.

Üleüldse on Kessu Regatt ehk Läänemaa Meistrivõistlused Avamerepurjetamises kõige lahedam üritus aastas. Täielik sport. Kõik need kanalid, märgid, erinevad tuuleolud. No mis sa hing veel ihkad. Kurb nende üle kes ilma jäid.

Kessu träkk samas vormingus: GOOGLE MAPS

Kommentaarid

Jaana ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Jaana ütles …
Andres, ma magasin vaid ühe sortsu mitte 2...ilmelge magamatus vaevas ka sind vist ma vaatan:P
V.V.C. ütles …
Paras proovikivi enne väina.
Andres ütles …
miks Luisa ei blogi? ja kust te nii edeva genu valli ostsite ;-)
V.V.C. ütles …
Luisa ei blogi sest pole midagi blogida.
Vallid ostsime www.taglastuse.ee'st.

http://www.taglastuse.ee/?id=10559#spektra

Täpne toode:BRY08SP01 Diam. 8 MM - B. L. 3200 KG
Jaana ütles …
ega jah, kui paakstaake pole, siis pole tõesti millestki blogida:P
V.V.C. ütles …
Täpne tähelepanek!!!
Janno ütles …
kas hambaarsti juurde on juba aeg kinni pandud säärase otsa-hoidmise viisi juures?
Andres ütles …
ei tegelikult pole sellel paadil eriti otsi mida nii saaks hoida. Krüssus käib grootsoot ikka 2 käega ja ühe kalaga peab veel leitvaagenile ka toetuma. Puhas vägivald. 80% asjatamisest käib leitvaagenist.