Tallinna Meistrivõistlused Avamere Karikale

Enne Tallinna Meistrivõistlusi Lühirajasõidus olime Avamere Karikal teisel kohal. Lagle kohe kannul, Leila lähedal. Ja lubas olematut tuult. Meil paat teatavasti alla 4m/s ei liigu. Õnneks oli Edasi piisavalt kaugel ees, et nende edestamine karikasarjas poleks olnud võimalik ka TMV võidu korral. Niiet natuke oli stress selles osas maas aga...

Tuli esimene võistluspäev kätte ja olukord läks veelgi hullemaks. Äsja töölähetusest tulnud kapten-grootsoot oli hädas paremas õlas elava närvipõletikuga. Teisisõnu invaliid. Vöörimees oli perekondlikest muredest räsitud ja magamata. Teisisõnu kasutu. Roolimees oli haige. Teistmoodi seda sõnastada enam ei saagi.

Läksime esimesse starti nii, et keps värises all. Väriseda lasti veel kaua ka, starti pidi tublisti tuule puudumise tõttu edasi lükkama. Ja siis saime veel hirmsa keretäie peksa ka. Leila sõitis hirmsa tinaga eest ära ja näitas käiku, mida ta terve hooaeg oli kas vaka all hoidnud või siis kogunud. Igatähes kõik tuli korraga välja. Lisaks kõigele oli veel sündinud midagi erakordset - Priit sõitis vaikses tuules spinni all teravaid nurkasid. Seda pilti küll tihti ei näe, tavaliselt pressib ta hambad ristis otse alla. Ja tihti isegi ei hävi sellega. Aga nüüd nurkasid sõites oli ta ikka väga kõva pähkel pureda. Ja see tohutu krüssukäik ning head spinniotsad saatsid Leilat terve võistluse, võib etteruttavalt öelda. Tulemuseks neil siis seeria 1-1-5-1-1. Täitsa õudne.

Teine sõit läks paremini, finišis teistena minutise eduga Juko ees. Kuid olime endiselt kindlad, et ümberarvutatult on meie tulemus kuskil tagaotsas. Koduteel tuli aga positiivne üllatus - Performance Line Inshore valem on meie leib vaikse ilmaga! Olime 3. kohal.

Järgmine päev algas sellega, et vöörimees ei jõudnud üldse kohale. Aga pole hullu, ka tuul ei jõudnud järgmiseks võistluspäevaks päris kohale. Seis oli kaunis sarnane. Aga mõningad muudatused siin-seal, mõistlik start ja juba tundus, et hakkab minema. Kuniks esimeses märgis spinn üles läks. Ja juhtus klassika - see oli tagurpidi. Vöörimees oli eelneval päeval valesti pakkinud, asemik ei kontrollinud mis otsad ta kuhu külge pani. Ohh häbi. Ma ei imestaks kui see pilt oli tehtud vahetult enne toda suurepärast heiskamist:

Foto: Lyy Kõlli

Vähemalt pole netis pilti sellest kuidas me tagurpidi heisatud spinniga mööda lahte sõitsime... Aga pusisime mis me pusisime ja see, mis tundus olema kõige koledam sõit, tõi meile meie võistlusseeria ainsa võidu. 

Aga päev jätkus, kaks sõitu veel. Ühel sõidul läks meil spinni brassi karabiin suisa 2 korda lahti. Jällegi kaunis piinlik. Eriti arvestades fakti, et meie karabiinid on sellised, et need ei tohiks üldse kuidagi iseenesest lahti minna. Siin veel üks pilt võistlustuhinast:

Foto: Lyy Kõlli
Lõpptulemuseks seeria (4)-2-1-2-2 ning kindel 2. koht Leila järel. Mis oli igati pandud ootuste ja lootuste ületamine - oli meil ju vaja edestada Laglet ning mitte lasta Leilal purjetada meist kõrgemale, kui 2 kohta. Tehtud! Oleme ametlikult EJL Avamerepurjetamise Eesti Karika 2. koht! Ülevaade siin.


Kommentaarid