Mõru pill

Tänane kolmapäevak jättis paha maitse suhu. Käiku oli, kõike oli. Aga seal kus meie olime ja seal kus tuul oli oli tavaliselt 50-150m tühja merd vahel.

Rada Katariina paremale, stardipoi paremale, finiš muulide vahel. Start nigel. Keskpaika liini. Kiirus oli isegi hea aga miskipärast keerasime paar sekundit liiga hilja vööri üles ning altpoolt said viltuse liini tõttu kohe edu sisse Leila, Juko ja Blanca. Peagi jäi Leila segatud tuulde ning irdus grupist. Läks Tallinna poole nurka. Veidi hiljem lahkus ka Juko, meie suurim konkurent kolmapäevaregattide seeria kolmandale kohale. Oleks pidanud neid katma minema. Aga hoopis kemplesime Blancaga.

Foto: Piret Salmistu
Käik oli hea ning saime neist pikkamisi mööda. Kuskil 2/3 teed Katariinani sõidetud läksime ka kalda poole. Oli ilmselge, et Leilal ja Jukol oli seal hästi läinud. Eriti Leilal. Aga mida kalda poole me läksime seda vaiksemaks jäi tuul ning kehvemaks ta keeras. Pidime tagasi märgi poole minema. Jäime kuskile kahe vahele. Ei merel, ei kalda all. Mere poole jäänud Blanca oli aga sellega võitnud ning polnud muud varianti, kui neile peale pautida. Jaan aga viskas koheselt uuesti paudi merele. Ja võitis sealt jälle. Oli ikka oidu, et sundida konkurent soositud rajaäärele....

Märgis siis neljandad. Leila piiiiiikalt ees. Spinniots, vaikne tuul 3-3,8m/s. Õnneks tulid tuul ja pagid tagantpoolt ning jõudsime kõik Leilale järgi. Küll aga juhtus meie "tavaline" ehk me sõitsime miskisest heast tuulest välja ning vahepeal meist maha jäänud Blanca ja Juko tulid meile täitsa järgi. Lisaks oli natuke puterdamist spinniga, mille liiga vara maha pidime võtma. Inimpoom unustas oma ülesanded ning spinn kukkus kossdi 5-6 paadipikkust enne märki foka taga nii kokku, et polnud enam muud teha kui maha katkuda. Järgmises märgis olime siiski teised. Leila järel Lühike krüssuots lisamärki kujunes aga päris huvitavaks. Leila pressis end musta maagia abil ühel halsil märki ära. Teised kõik pautisid.

Viimane spinniots sadamasse. Kõik tegid kohe märgis halsi ja asusid agaralt alla pressima. Märgivõtu hetkel polnud lootustki sellel halsil muulide vahelt sisse saada. Kuna meie võtsime oma spinni aga pealtpoolt alla, siis saime natuke mere poole minna. Aga kõik head ideed läksid nässu. Vastupidiselt trennile ei seisnud spinn ilma poomita hästi ja pidime peagi tagasi halssima. Seal oli meie selja taga aga terve Polariste meri. Kõik meie tuult katmas Halssisime jälle merele. Kõik tundus mõistlik. Head teravad nurgad, alla ei pressi, vaba tuul. Mida aga polnud, oli tuul. Tuul tuli Tallinna poolt ning Polarised said end kuidagi ära pressida. Jäädes vaid vahepeal korraks aeglasemaks. Meie aga saime uue tuule hiljem Ning suutsime finišeerida vaid napilt Leila ees ning kõigest minuti Juko ees. Sant seis. Saime 4. koha, Juko 2. koha. Seega on nad 2-punktise eduga praegu koondabelis 3. kohal. Meie neljandal... Ja jäänud on vaid üks sõit! Kus on see Juko, keda me ilma igasuguste probleemideta võita suutsime? Mis toimub? Oehh...

Analüüsist kah pilti:

Kommentaarid

Ahjud ütles …
Ikka juhtub...