Saan ma jahh nüüd merest nädal aega eemal olla

Käisime Minniga Pranglil. Mina ja Jaana ning turistidena René ja Kristin. Start reede õhtul kell 19, finiš kell 02:00. Kulutasime ära ka 1,5l bensiini. Tuul suutis kaks korda otsa saada. Alguses sai justkui otsa aga teine kord hakkasime lihtsalt ringiratast sõitma. Päris sürr on on kui ligi 6kt kiiruse pealt tuul 180' keerab. Või oli see 90'? Pime oli. Ei mäleta. Aga nii kiiresti vallata ei suutnud ja saime päris tahtmatu paudi. Turistidele oli see kõik väheke hirmus. Keset ööd. Pärast seda siis sõitsimegi natuke aega ringiratast ja proovisime kuidagi Prangli poole saada. Ei saanud. Kulutasime veel liitri bensiini ja sõitsime viimase otsa mootoriga. Nii see 1,5 kokku tuligi.


Prangli sadam on vahva. Pildil olevate pontoonide vahel näitas logi 2.6m. järgmine õhtu(laupäev) oli meist maa pool veel ka Evelyn III. Teispool oli Bossanova, kelle meeskonnaga sai ka väheke juttu tehtud ja väärt õpetussõnu parkimisteemadel saadud. Kogemus maksab. Tänud! Aga parkimine on see aasta tasuta. Sissesõit märgistatud. Lähim jahtklubi Soomes 32nm. Ka sealsete sellidega sai veidi suheldud. Olid ka väga õnnelikud, et selline vahva sadam olemas on.

Tagasisõit oli pühapäeval samuti ca 7h. Tuult justkui oli aga lõpuks suri Tallinna lahes ikka ära. Kohe päris ära. Jaana tegi end vahepeal ujudes vastu pakstaakide kinnitusplaadi üle keeratud kruvipead katki ka :-(. Aga Jaana on vapper. Meie kõige vapram :-)

Kommentaarid