Hooaja viimane triumf

Purjekas Minni esimene hooaeg uue meeskonna käe all sai eilse ESS Kalev JK hooaja lõpuvõistlusega oma ametliku ja väärika lõpu. Selle tähtsa sündmuse puhul suundus stardiliinile meeskond koosseisus kapten Andres, roolimees Marek, vöörimees Tim ja külalisena allakirjutanu, trimmer Rait Polariselt Tuulelaul. Tim oli muide spetsiaalselt selle võistluse tarvis Tartust kohale sõitnud. Mõõdukas tuul ja kergelt sombune ilm olid arvestades kuupäeva kalendris purjetamiseks igati sobilikud.

Mõnevõrra ootamatult olid kohtunikud koostanud päris pika distantsi – sõit Katariina juurde, kolm nn vorsti ümber Kuuli muna ja Katariina kai toodreid ning krüss finišisse. Kogu distantsi läbimiseks kulus Minnil veidi üle 4h. Meie grupis startis kokku 8 jahti.

Pärituules start ei õnnestunud meil kuigi hästi. Olime aegsast leppinud kokku oma stardistrateegia, kuid ca poolteist min enne starti otsustasime seda tuule keeramise tõttu muuta. Spinnakeri ümbertõstmine teise pardasse ja selle heiskamine võttis aga paraku liialt kaua aega ja lõpuks kui käigu üles saime, olid konkurendid meist ca 10 sekundiga juba ees. Siiski õnnestus meil väga hästi grupis püsida ja esimesse pöördemärki jõudsime 5ndana. Praktiliselt terve võistluse sõitsime koos Vesilennuki ja Viruga, edestades neid pidevalt väikese vahega. Ennekõike pöördemärkides ja vahetult enne neid ründas Vesilennuk korduvalt meie positsiooni, kuid suutsime need alati tagasi lüüa. Suured kiidusõnad siinkohal tervele meeskonnale, kes neil momentidel kiirelt ja külmanärviliselt tegutses. Viimase krüssuotsaga finišisse suutsime Viru ja Vesilennuki lõpuks maha raputada ja mõnevõrra üllatuslikult püüdsime ka praktiliselt terve sõidu meist ees olnud My Clipperi kinni. Kuna Pirita jõe nö finišisirgel vaikus tuul täielikult, jäi algselt mulje, et oleme viimase otsaga järgi jõudnud koguni ka esimesele kolmele jahile, kuid kui lõpuks ise jõe peal null-koma-natuke kiiruseni kukkusime, saime aru, et see oli rajalõik, kus kõik jahid sisuliselt seisid. Finišiliini ületasime füüsiliselt 5ndana, kaotades esimesena finišeerinud SeaBird’ile, kes muide sõitis vaid 2 meeskonnaliikmega, 23 minutiga.

Võistluse kokkuvõttes saavutasime 8 jahi konkurentsis 4. koha. Arvestades seda, et meist eespool olid vaid Eesti Meistrivõistluste hõbe ja pronks ning KJK seeriavõistluse III paatkond, võib tulemust pidada väga heaks. Sõites Minni tiimiga kaasa esmakordselt, ei jäänud küll muljet, et tegu on esimest aastat kokku sõitva pundiga. Eks tuli ette ka prohmakaid, kuid kellel neid ei juhtuks. Ka jahil endal on potentsiaali küll, lihtsalt trimmiga tuleb kõvasti vaeva näha ja meeskonnaga tuleb regulaarselt manöövreid ning muid standardsituatsioone harjutada. Õnnitlen meeskonda eduka hooaja lõpu puhul ja soovin edu järgmisteks hooaegadeks!

Rait R.

Kommentaarid