Jääparvetamas

Täna oleks Minni peaaegu esimese merereisi teinud. Avastasime nimelt paadi ümbrusest paraja portsu jääpankasid. Tahtsime juba uue kaikoha poole aerutama hakata, kuid otsustasime siiski jää minema veeretada:

Pildile jäi muidugi kõige pisikesema ja õnnetuma tüki liigutamine. "Selleks ajaks kui Jaana pildiaparaadiga Piritale jõudis, oli jää juba parvetatud."

Siin veel paar pilti Minni praegusest ajutisest pesast. Tahaks esimesel võimalusel mootori külge kruvida ja Kalevi poole liikuda. Kahjuks ei ole praegu veel Pirital ühtegi sadamat, mis ka turvalist kaikohta, elektrit ja vett pakuks. Teisisõnu - jõudsime vist enne hooaja algust vette. Saaks nüüd masti ka mõõdetud ja komplekteeritud ning ruttu ruttu peale! Ilmad on juba tunduvalt paremad, kui hooaega lõpetades. Enam seda ohtu pole, et tekil oleks 20cm lund ja sõidu ajal tagumik jääs oleks ning lund juurde tuleks. Jensi andmetel olla ühe sõidu ajal suisa -2C õues olnud. Õhin oli nii suur, ma ei mäleta küll, et nii hirmus külm oleks olnud. Kõige soojemaid riideid oli ka muidugi 5 kihti seljas.

Kommentaarid