Tükk eksperimenteerimist

Paat oleks justkui koos. Küsimus on pisiasjades. Nimelt on nüüd ring täis ja kõik plokid ja ülekanded uued pandud. Alles on vaid paadiga kaasas olnud pakstaakide ja akterstaagi otsade suunavad plokid kokpiti sisekülgedel. Aga need olid ja on väga heas korras ja kvaliteetne kaup. Tulenevalt eelmise hooaja kogemustest on nüüd:
  • 4:1 ülekanne ahterstaagil (enne 2:1, nüüd 2:1*2:1)
  • 8:1 ülekanne pakstaagi aeglasel ülekandel, 
  • 2:1 ülekanne pakstaakide kiirel ülekandel,
  • 8:1 ülekanne poomiliigil (enne 2:1, nüüd 4:1*2:1),
  • 8:1 ülekanne kontrasoodil (endise 6:1 asemel on 4:1*2:1)
Aga see ülekannete korrutamine ei ole lihtne tegevus.2:1 kordava otsa pikkus peab olema täpselt õige, et ülekannete plokid  kokku ei jookseks ja liiga vähe liikumisruumi jätaks. Eks nüüd jääb ainult sõita, pikkused üle kontrollida, ja siis vajalikud otsad ilusti ära pleisida lasta.

Soe soovitus kõigile teistele algajatele - ärge nii sinisilmsed olge, kui meie eelmisel aastal. Poomiliigi ülekanne PEAB olema. Otse poominukast stopperisse ja sealt vintsiga pingutada - no see pole päris normaalne teguviis. Tohutu venitamine, mis tehnikale kindlasti hästi ei istu.Samuti pole mõistlik kasutada 3+2 plokkide komplekti kontrasoodile ja nii pingutusots mõlemale poole stopperisse välja tuua -  säärane lollus venitas meil uhiuue 3-se Harkeni ploki ribadeks. Ja need ei ole just odavad pudinad.

Ka uus Genoa on käes. Tundub õhkkerge. Olles samas endiselt nii suur, kui vana dakronist isend. Teisipäeval saab ehk esimest korda üles tõmmata ja ära proovida kuidas minek on. Masti trimm, nagu ikka, on suur küsimärk. Eeskätt uue purje kontekstis. Kas peaks veel vöörstaaki lühemaks tegema ja masti rohkem püsti ajama? Kuna uus genoa on täiesti teistsuguse kujuga ja tugevama vedamisega (teoorias), siis ehk on targem eelmise aastaga võrreldes rohkem teravusele rõhuda ja jätta mast topist 3-4cm tahapoole nagu ta praegu on? Ju esimene võistlus näitab mis suunas liikuma peab.

Üldiselt tahaks järgmise nädala teisipäeval esimese testisõidu teha, reedel enne võistlust väike trenn ja siis laupäeval juba hooaja avamine. Elame näeme :)

Kommentaarid