"Nõrga paudi" XVI. kolmapäevak

Sellel kolmapäevakul pidime võistlema ilma kaptenitta ja vähendatud kooseisus Jaana, Peeter, Marek ja Sulev.
Tuult oli mõõdukalt palju ja laine oli suhteliselt suur. Jaana oli meie vöörinaine ja sai oma ülessannetega suurepäraselt hakkama, Marek nagu alati roolis ja pakstaakidel (ainult kiitus). Sulev oli groodil ja andis genu sooti järgi, mina pidin genut peale tõmbama ja trimmima (tulemus nõrk).
Kuna Sulev oli oma purjetamise jalanõud koju unustanud oli ta harilike tossudega mis olid märjal tekil meeletult libedad. Tulemus oli see et igas paudis kukkus Sulev mulle selga ja seal kuhjas olles me rabelesime ja tirisime oma soote, huvitaval kombel ei vaaritanud mu pea välja võimalust et me võime kohad vahetada, nii me piinlesimegi kogu võistluse.
Starti me jäime natuke hiljaks ja keerasime ennast teiste paatide segatud tuulde. Seal me natuke loksusime kuni paremal taga olijad natuke ette jõudsid ja me saime ära pautida.
Edasine sõit kulges suures plaanis normaalselt kuid iga paudiga hävisime kiirust ja kõrgust kuna trimmi paikasaamine võttis üle mõistuse palju aega ja Jaana kallutas see aeg üksinda. Allatuule otsad olid head, kõik manöövrid sujusid ja kiirust saime isegi 10,2 sõlme kui laine tagant lükkas.
Tulemus oli 7. koht, oleks võinud paremini minna.

Kommentaarid

Sulev ütles …
Eks me oleks vast tiba paremini esinenud, kui groodi halsinurga kinnituskonks ühe paudiga ära poleks murdunud.