Kolm meest paadis, kipsist rääkimata.

Esiteks: Andres ei saanud osaleda kolmapäevakust kuna neile Jaanaga sündis perre tulevane kapten Johannes.

Teiseks: peale Marek Vaho ja Egoni polnud saada ühtegi tervet meeskonnaliiget, nii pidingi ma oma kipsitud jalaga merele minema.

10. KJK DELFI kolmapäevaregatt paistis tulevat sooja rahuliku tuulega päikseline loksumine, seetõttu arvasime et 2 ja 1/2 meest on täiesti nõus osalema. Merele läksime varakult ja proovisime põhilised manöövrid rahulikult läbi teha.

Esimene märk oli vastutuule lisapoi, sealt edasi 6,3,2,6 ja finiš. Starti hilinesime oma 20-30 sekundit kuid saime vabas tuules kohtunikelaeva poolt kõige kõrgema positsiooni. Märki jõudsime küll viimastena kuid kohe teiste sabas, enamus tõmbad seal ülesse spinnid ja kangutasid teravas külgtuules 6. märki, olid päris külili ja mõnel isegi spinnakeri alumine osa vett puudutamas. Meie otsustasime et võtame vabalt mistõttu vahe eessõitjatega pisut kasvas.

Kuulimuna juures tõmbasime siiski spinnakeri ülesse, märgi suunas puhus täpselt nõrk taganttuul, läksime pisut märgist mööda, et mitte kiirust kaotada kuid halssisime siiski liiga vara märgi peale. Varsti avastasime end täielikus taganttuules kus kiirus langes peaaegu täiesti nulli. Ees olevad paadid kasvatasid kiiresti edu aga meie SeaBird-iga kõrvuti loksusime ikka veel laevatee teljepoi suunas. Ka Vividor oli tuuleauku jäänud meist ainult 300-400 meetrit eespool.

Tuul hakkas selgelt merel vaikima, eesolev punt läks kalda alt kus veel tuult jagus tagasi 6. märgi poole. Kui meie lõpuks 2. poi juurde jõudsime olime SeaBird-ist möödunud, tuul oli pööranud meile soodsamaks kuid ikkagi väga nõrk. Hakkasime Vividori jälitama, püüdsime ära kasutada iga tuule pööramist kuid tuult jäi aina vähemaks. Nägime kuidas esimesed kuuenda märgi ära võtsid ja finišisse suundusid kuid meie liikumine oli ikkagi väga visa.

Kui kuuenda märgini oli jäänud veel natuke venida loobusid SeaBird ja Vividor võistlemised ning suundusid sadamasse. Otsustasime nende eeskujule järgneda kuna maalt hakkasid paistma välgunooled ja aega jõudmine ei olnud enam võimalik.

Seekord siis katkestasime kuid selge on see, et võrreldes vana Minniga on uus palju lihtsamalt käsitletav ja temaga on võimalik võistelda päris väikse meeskonnaga.

Kommentaarid