Parem Hilja kui Helga

Tänane kolmapäevaregatt algas meie jaoks kaunis nutuselt. Kõigepealt start. Miskipärast on viimasel ajal hästi populaarne mööda stardiliini vallata ja oma stardihetke oodata. Kui keegi tuleb altpoolt ja on teel startima siis reeglite kohaselt peaks talle ka ruumi antama. Juhul kui ta selleks piisavalt aega annab. Täna aga tuli Maori pealt hoopis jutt teemal mida ma teha ei tohi. Ma ei saagi aru mida me teha ei tohi alumise paadina teha. Ma tean mida teeõiguseta paat teha tohib - eest ära kolida ja üle stardiliini minna. Või kuhu iganes minna. Stardiliinil vallamine ja siis veel "Protest!" karjumine pole aga päris see...

No igatähes sõitis kogu laevastik meid selle pulli tulemusena üle. Ja siis algas tõeline šõu. No ei ole käiku. Proovisime mis me proovisime, ei ühtid. 5.2 sõlme ja lisaks vajusime veel alla ka. Lõpeks avastasime, et vasakul halsil saime ikka natuke parema käiguga liikuda. Või vähemasti tundus. Russalka all märgis olime igatähes viimased. Nagu ikka koperdasime veel spinni heiskamise ja asjadega ka tubli tüki.



Spinniotsal oli elu veidi lillelisem. Sõitsime Maorist veidi alla ja jõudsime juba täitsa järgi. Siis aga kiskus kiirus kole suureks ning selja taga kippusid valged lained vahutama. Niiet tuli aeg foka Heavy vastu vahetada. Fokad on meil aga karabiinidega ning ühe lahti haakimine ning teise külge haakimine võttis omajagu aega. Seejuures oli aga vööris 90kg ballasti ja see nõudis oma ka käigust. Maori libises jälle paar paadipikkust ette.

Märgist saime enamvähem minema ning paari järjestikuse paudiga ka trimmi paika ning Maorist mööda. Käik oli nagu kulda. Oli kõrgust, oli kiirust. Järgmises märgis, jällegi Russalka, olime juba üle minuti Maorist ees.



Päästa polnud aga enam midagi. Ka õige halsivalik ning täpselt õigeaegne halss ei andnud meile enam midagi. Supsti ja Pirita muulide vahelt sees. Ohutuse huvides võtsime spinni veel väljaspool muule maha ja ausaltöeldes hea oligi. Seespool muule oli kaunis pagiline ja suure spinniga ka sellest tulenevalt ohtlik.

Seega - parem Hilja kui Helga. Hea, et käigu kätte saime. Miks või kuidas on veidi lahtine. Natuke tuli tuult juurde (äkki kohati isegi 10m/s?), väike fokavahetus ja korras. Või siis hoopis midagi muud? Terve võistlus oli ka GoPro kaameraga üles võetud ning suund oli kaameral selline, et groodi trimm oli ilusti näha. Tõsi, trimm oli erinev. Aga mitte otseselt tahtlikult. Ja ka tuult tuli juurde. Võta nüüd kinni. Ehk järgmine kord proovime kohe stardiliinilt hea käiguga startida.

Kommentaarid

Seikle Vabaks blogi ütles …
HEi hei

KAs seda GOpro videot ka jagad, vaataks huviga trimme ja sebimist ;)
Andres ütles …
Hehe! Aaga kes küsib? :-)