Lipu kõrgel hoidmise kolmapäevak.

Kuna kapten Aavik oli ennast väljamaale komandeerinud oli meeskond täna parajalt sapsu täis ja tundis endalt moraalset vastutust mitte marki täis teha. Kooseisus Marek nagu ikka roolis, Egon foka soodis ja spinnisoodis, sellel aastal esimest korda merele saanud Sulev kallutamas ja vajalikke otsi tirimas ning pöidlaid optimistlikult püsti hoidev Peeter grootsoodil ja vööris.


Tuult oli 3-6ms, rada Katariina poi paremale ja finiš muulide vahel.

Starti me hilinesime oma 30 sekundit kuid tänu sellele hilinesime ka suuremale rüselusele kus kaks paati Viru poolt kohtunike laeva taha lükati, Merihunt oli kohe meie ahtri taga kuid katsus ikkagi meie peal oma leivanumbrit ning karjus kõva hääleta, et on ülemine paat ja RUUMI! Marek kuulis nii nagu vaja "Tagumine paat" ja kinkis neile laia naeratuse.

Niisiis Leila, ja Viru järgi saime üle stardijoone, nagu ikka oli Leile meist teravam ja me otsustasime varakult merele ära pautida, et mitte jääda segatud tuulde. Matilda kes oli üks paatidest mis kohtunike laeva taha lõksu jäi tuli meile järele ja kui me märgi poole pautisime pautis ta meile peale. Varsti jõudis meist ette ning me olime jällegi sunnitud segatud tuule eest korraks merele pautima. Kui me märki tagasi pautisime oli tuul juba üpris vali nii, et meie kerge ilma foka taluvuse piir hakkas vastu tulema.

Algul tundus, et saame sellel halsil otse märki kuid kalda all keeras tuul veidike ebasoodsamaks misstõttu pidime märki pautima ja jäi just parajalt aega, et spinnipoom paika saada. Kuid tänu merel puhunud tugevamale tuulele olime Merihundist ja Leilast oma neli paadipikkust ette saanud. Nemad läksid muidugi märgis kaklema mistõttu spinni heiskamine venis neil kenasti. Viru oli veel rohkem maha jäänud.

Edasi läks algul kenas pakstaak tuules spinni sõit otse muulide poole kuid sõidu edenedes läks tuul üha rohkem otse taha. Otsustasime ikkagi ühel halsil lõpuni ära sõita.



Finišeerisime füüsiliselt esimesena kuid kahjuks võiduks sellest ei piisanud, pidime kinkima Leilale tema kapteni sünnipäeva puhul võidu. Kolmas oli Merihunt ja neljas Viru.

Kommentaarid