Supsti!



Foto: Agnes Lill, KJK


Täna läks kõik kuidagi eriti õlitatult. Ats ei saanud küll tulla, kuid rabasin tööjuurest igaks juhuks poordipekki kaasa. Erikul esimene võistlus ja meeldis nii, et suu kõrvuni. Või no vähemasti meeldis.


Foto: Agnes Lill, KJK

Start oli kaunis hea. Omast arust lükkasime Merikotka üle, kuid pärast tuli välja, et nad olid ikkagi klaarid. No ju siis mitte. Seega olime pärast pauku kuskil 4. paat kohtunike laeva poolsest otsast. Meie plaan oli algusest peale kohe maa alla pautida, kuid nüüd oli seal jups maad laevastikku kellest kõigepealt vabaneda tuli. Lõppkokkuvõttes aga vahet polnud. Paar õigesti ajastatud pauti ning tulemusena olime esimeses märgis ehk 5 minuti sõidu kaugusele pandud vastutuulemärgis esimesed.

Edasi tuli vahet kasvatada. Ligi pool tundi sõitu Katariina märgile. Spinnid üleval. Lõpeks lahenes asi nii, et vaikses tuules otsustasime mitte alla pressida. Sama tegi ka suur osa laevastikust. Blanca ja Leila suutsid aga suurepärast sõitu teha ning hoidsid küüntega meie tagumendist kinni - sõitsid ikka tohutult otse alla selle tuule kohta ning suutsid väga head käiku hoida. Enne märki tegime kaunis täpse halsi ning selgus, et ikkagi olime natuke eest ära venitatnud. Spinn alla, foka üles, krüss koju.

Kõigepealt tuli hämming - kõik meie taga märgi võtnud Polarised keerasid vöörid taeva poole ning sõitsid kohe kolaki meist 10+ paadipikkust kõrgemale. Sinna nad jäid ka kuni funišini ning mõned pressisid veel ka ilma paudita muulide vahelt sisse. Ega seal muud varianti ei ole kui et tuuleolud olid erinevad. Me isegi omast arust hoidsime head kõrgust ja tõmbasime Enelile, Vesikaarele ja Seabirdile lähemale. Eriti küll Seabirdile. Nemad olid valinud sama tee mis meie ehk ühel halsil otse muulide juurde ja seal võimalikult lähedal lisapaut ära teha. Ahjaa, vahepeal pani veel Tallink ka meie ja Polariste-Conradite fleedi vahelt täie tinaga läbi. Niiet seekord oli sellest suurest rohelisest peletisest kasu ka. Pool minutit vähemalt.

Kokkuvõttes oli tunne, et sõit käis justkui väga kähku. Supsti ja valmis. Aga eks me ikka proovisime keskenduda ja punnitada ka. Ju see aeg töö käigus kulus. Lõpptulemuseks esikoht 46-sekundilise eduga Leila ees. Nüüd oleme Leilast üldkokkuvõttes 6 punkti maas ja Virust 4,5 punkti ees. Loodame head sügist :-)

Kommentaarid