2013

Kaks tuhat ja kuraditosin. Uus hooaeg on alanud. Täna on tulemas hooaja esimene trenn. Mis siis vahepeal toimunud on?

Kõigepealt sai lõpetatud tööd, mis 2011 pooleli jäid. Mõlemad reederid on vahepeal olnud rohkem hoos tittede vorpimise ja päevatööga, kui paadi kallal toimetamisega. Nüüd aga lõpuks tuli see aeg võtta ning asjad ära teha. Nii me siis siksisimegi mitu nädalat jutti talvekorteri vahet ja toimetasime.


Nipet näpet lihvi ja pisiparandusi

Üks tublisti amatöörlik vesilihv ning kiilu ja roolilehe uuesti mürgitamine ja...


Ja siis tagaotsa veel 11h tööpäev neljale mehele kraamimiseks, lisastopperite paigaldamiseks, otste vedamiseks, masti trimmiks ja tuhandeks muuks pisiasjaks, mis kõik üleüldse nii palju aega võtta ei tohiks.

Nüüd aga kõige huvitavama kurioosumi juurde. Nimelt mõõdukirjad. Meie uus mõõdukiri viitab sellele, et oleme ORC valemi muutuse tõttu sel aastal 5 sekundit aeglasemad (jah, ma tean, see GPH on suhteline ja ei ütle midagi peale võistlusgrupi). Meie peamised konkurendid, Polarised, on aga ca 5 sekundid kiiremaks läinud. Näiteks Leila

Tekib küsimus, et kui me nüüd sellest aastast ja sellest olukorrast viimast ei võta, siis millal üldse meie šansid avanevad? Minni hooaeg on nüüd! Me oleme peaaegu, et piisavalt harjutanud (juba suisa 5 aastakest purjetanud), meil on kiire paat, meil on head purjed. See aasta on neid ka piisavalt kõigiks ilmastikuoludeks. Jääb üle vaid ise mees olla ja see viimane võtta!

Kommentaarid