BOW '16

Panen ajaloolise tõe huvides värskeima Facebookipostituse siia ka. FB-s ju kaovad asjad ajapikku ära. See blogi on aga hea ehk kunagi raamatuks köita, meeskonnaliikmetele kapi peale...

Niisiis. Homme on Baltic Offshore Week - Estonia ehk Eesti ja Soome meistrivõistluste esimene päev. Pikk avamere etapp. Meie mõõdukirjas olevaid karjuvaid probleeme ilmselgelt lahendada ei viitsitud. Kodumaal on asjad nii kaugel, et pühapäeva õhtuks on tellitud Soomest mõõtja kohale. Tõenäoliselt peab laskma Soomes ka mõõdukirja väljastada. Igatähes seekord sõidame sõsarlaevast My Carist eraldi grupis. Koos suurte paatidega. Tuult lubab meie marsruutimine 4,6-11,5 sõlme ehk kesmiselt plekist Virveni. Või pigem vastupidi. Sõidu ajal kukub ära. Rada on pandud niivõrd huvitav, et linnulennult on 48,92nm ja marsruutimisjärgselt tuleb sõita 49,97nm. Seega kui ei keera on kõik pooltuule otsad. Mis meie paadile ÜLDSE ei istu. Me kas krüssame või sõidame alla. Meil pole vabatuule otsteks purjesidki.... Seega palvetame, et Norrakate ilmaennustus on täitsa mööda ja päris nii ei lähe. Ja muidugi tükk siblimist on ka avamerel ja 2m/s tuulega laineloksus vaevalt, et polaare täis sõidab. Seega positiivseim stsenaarium oleks ca kl 7-8 paiku õhtul sadamasse jõuda?


Seda ka veel, et eile võitsime kolmapäevaregati ORC I grupis. Päris uhke värk. Muidugi natuke sobi ka, Mati Sepp oli uusi One Sails purjeid üle vaatamas ja juhtus kogemata ka rooli keerama.

Kommentaarid