Mast maas :(


Kolmapäeval 23.10.2008 oli viimane kolmapäevak mis jäi viimaseks ka meie mastile.

Kohtunik teatas, et tuult on 12-14m/s vahel ja purjetajad otsustasid võistelda. Kiirustasin minagi Minni peale, kuid kõigele vaatamata me õigegeks ajaks starti ei jõudnud. Tugeva tuule tõttu sõitsime välja mootoriga, lahel keerasime nina vastu tuult ja hakkasime purjeid heiskama. Groodi panime teise reffi ja sellega läks palju aega. Startisime siis kui teisel grupil jäi stardini minut aega. Esimesse mätki jõudsime koos suurtega, otsustasime, et ei hakka spinni ülesse tõmbama, sõidame rahulikult külgtuules. Oli näha, et paljud on spinnidega hädas. Ja siis lambist läks esiliik lõdvaks ja mast vajus küllili. Murdekoht oli kohe poomi all. Grootpurje saime kätte ja masti tõmbasime paati. Murdunud oli veel poomi kinnitus ja reeling sai muljuda. Ka tuulemõõtja oli tükk aega vees, viisin ta järgmine päev hooldusesse vaatame kas jääb ellu. Mootor oli meil taha jäätud nii olimegi Minnist mootorpaadi teinud. Kaldal sai tunnikese veel otsasid lahti harutatud ja purjeid pakitud. Nüüd siis algavadläbirääkimised ERGO-ga.

Kommentaarid

Ülari Velviste ütles …
Kas vant/parduun andis järgi. Või mis siis Teie arvates masti murdumise põhjustas?
Peeter ütles …
Ei, vandid olid terved. Arvan, et tuule ja vana materjali koosmõju.
Anonüümne ütles …
Krdi jama lugu, et hooaeg just nii lõppes. Loodetavasti saate kindlustusega asjad korda ja masti parandatud. Mis Minnist järgmisel hooajal saab? Olete sel aastal meeletu arengu läbi teinud ja tahaks loota et jätkate ka järgmisel hooajal.
Peeter ütles …
Eks se mast vahetamist vajaski.
Järgmise aasta plaanid veel segased. Minni vist müüakse maha. Loodame, et uus omanik võtab meid oma meeskonda. Või siis keegi teine :)
Andres ütles …
Võtab ikka! Uus omanik võistleb 2kesi (1+0,5+0,5), 3 kohta vabad.

Vahepeal saab ehk Minni vähe seksikamaks-nobedamaks :)