Tiit Haagma

See lihtsalt väärib eraldi postitust.

Sattusin nimelt reklaami ohvriks:

WB-Pirita OÜ pakub uudset teenust - purjede talvesäilitust! Sellest aastast võtame purjed talvesäilitusse. Talvesäilitus sisaldab purjede kuivatamise, asjatundliku ülevaatuse ja hinnangu ning hoolika pakkimise talveks. Hinnangu põhjal võite tellida hoolduse vastavalt Teie soovidele. Hinnad:
  • Talvesäilitus: 250 EEK
  • Hooldus: vastavalt kokkuleppele ja tehtud töödele
Purjed võtame vastu Tallinnas (Pirita tee 17) ja Haapsalus (Uuemõisa, Tallinna mnt. 70) ja tagastame Teile sobival ajal. Kõik selleks, et saakste alustada uut hooaega varakult ja rahuliku südamega! Parimate soovidega, Tiit Haagma Lisainfo telefonidel 52 60 939 ja 623 9 145 või tiit.haagma@mail.ee

Mõtlesin, et ongi nii. Purjede üleandmisel leppisin veel kokku ka selle, et saan pärast ülevaate purjede seisukorrast paberil. Käed löödud ja vaikus. Vahepeal oli vaja paari purje mõõtu uue masti tarbeks. Sain. Suurepärane. Talvel uurisin ka mis on saanud august spinnis. Eimidagi. Ootasin, kuni hooaeg peale tuli. Ja saatsin kirja:

Tere Tiit,

Hooaeg hakkab vähehaaval kätte jõudma. Peaks varsti purjed ära mõõta laskma. Kas saaksid paberimajanduse korda teha? St lubatud kirjalik raport purjede seisukorra kohta ning arve. Kuna paat läheb vette haapsalust, siis oleks mul ka sealt neid vast mugavam paadini toimetada. Kui ma ei eksi siis peaksid nad ka seal asuma. Peale selle ühe groodikaltsu, mille pidin Piritalt peale võtma.

Terviseid,
Andres Aavik

Vastu tuli:
Hea Andres Aavik
Palun korista ilma raportita oma purjed ära, aga enne saada isiku või firma andmed kes tehtu eest tasub.
Õnnelikku suve.

Kirjutasin:
Minuteada oli kokkulepe talvehoiustamisele siiski 250eek per puri ja sisaldas hinnas kirjalikku raportit purjede seisukorra kohta. Muuhulga pidid ka teada andma vajalikest hooldustöödest, mis teostamist vajavad ning siis need seejärel ära tegema. Millest selline vaenulikkus?

Andres


Vastu tuli:
Noorhärra tulge mõistusele.
Kuhu kirjutan arve ja raporti.

Kirjutasin:
Arve on eraisikule.


...ja arve tuligi eraisikule. Natuke teises hinnas kui arvestatud oli. Vastupidiselt reklaamile teostati "hooldus" mille kohta mulle vabatahtlikult infot ei saadeta("Mul pirital on kuskil paberites kõik kirjas, mine ja vaata ise"). telefonivestluses selgus, et 250EEK ei olnudki enam 250EEK. Pigem 250+KM. Kusjuures käibemaksuta hindade kasutamine reklaamides ei ole otseselt Eestis lubatud. Miskipärast ei meeldi see tarbijakaitsele. Hoolduste eest oli ka veel sinna midagi lisatud ja kokku sai algselt plaanitud 1500EEK arvest + vajadusel hooldustöödest vastavalt kahepoolsele kokkuleppele külmalt 4000EEK koos KM-ga.

Palju õnne! Ei olnudki pikka pidu enne kui värskele paadiomanikule kott pähe tõmmati.


Edit: Marek, Egon ja Peeter käisid Pirital ja said nimekirja tehtud töödest. Lõpp hea kõik hea :)

Kommentaarid

cain ütles …
neli tuhat?? mida need tehtud tööd siis paberi järgi tähendasid?
Anonüümne ütles …
Minul oli täpselt sarnane kogemus seal kohas.

Hr. Haagma unustas ühele purjele purjenumbri peale panna ja siis kui sellest juttu tuli lõppes asi sellega, et grootpuri visati mulle demonstratiivselt jalge ette ning kästi end minema koristada.

Päris halenaljakas kui nüüd mõelda, aga tol hetkel oli ikka ebameeldiv.
henri i ütles …
vau, klienditeenindus missugune :(