Austa Vana ja anna talle õige kogus rummi

No tõsiselt tõsiselt tuleb vana austada. Ja rumm meeldib talle just eriti. Ükskord Marek andis pool purki õlut ja siis... Parem ei anna rohkem vanale õlut.

Seekord sai talle küll natuke halva järelmaiguga Kapten Morganit antud, ent siiski oli Vana meie vastu helde. Tuult oli piisavalt. Ja kui ei olnud siis tuli vähemalt Tuulelaul, kes risti meie vööri eest läbi sõitis ja mul korralikult närvi mustaks ajas. Kiiremini, teravamalt, vööri eest läbi, viimase tuuleiili võttis ka veel ära. Nönnap' soa. Õnneks sain ma kogu oma raevu trimmimisele maandada ja tegin seda nii iga mõnekümne sekundi tagant. Pole Minnit seni veel genuga sõitma saanud ja nüüd siis saime Sina peale. Tegemist on rohkem gennakeri kui genuga aga no see selleks :-) Kuidagi me liikuma saime ja kodus koostatud strateegia tasus end kuhjaga ära. Aga kogemusi oli siiski liiga vähe ja genuga teravalt krüssata meil ei õnnestunudki. Vähemalt kiiruse saime paika. Ja parimal hetkel edestasime Tuulelaulu üle miili (?!?!). Aga siis tuli teravamalt krüssama hakata ja me tegime midagi kuskil valesti. Igatähes mingi hetk läksid nad krüssus meist mööda. Puhtalt nurk ja tempo oli paremad. Vesilennuk aga sai tuulevaikuses edestatud ning nemad möödusid meist alles Naissaare põhjatipus, kus sõitsid väga julgelt väga madalast läbi ja saavutasid pisikese edu. Järgnes ca 15 miili väga raju tagaajamist spinnakeri all (ja Vesilennuki peal siis põgenemist). Aga ei õnnestunud miski. Tugevama tuulega vahe vähenes (saime nimelt korra 11-12m/s tuult ja hetkeks ka 8s kiirust spinni all), aegajalt jäime jälle veidi maha, kuid kokkuvõttes saime siiski 9 sekundiga peksa.

No Tuulelaul ja Vesilennuk edestasid meid.... Aga kokkuvõttes oli siiski puhas veerandtonnise ilm ning vaadates tulemusi: http://www.kjk.ee/upload/events/doc12443118401.htm oleks veerandised korrigeeritud ajas ka 2. grupi seas puhta töö teinud. Siinkohal räägin ma muidugi veerandistest, mis õiget pidi ümber Naissaare sõitsid. Need, kes Naissaare kohalikust tuulest segadusse sattusid ja valepidi ümber sõitsid, said ka oma teenitud karistuse tunde hiljem finišeerudes.

Seega siin on MEIE ja MINNI esimene karikas. Loodame, et see viimaseks jääma ei pea. Ja ehk keegi hea inimene õpetab meid genuga teravamalt sõitma ka vahepeal.


Ja ERITI suured tänud Jaan Tiidemannile, kes vaatamata meie suurtele pingutustele siiski võistelda ei viitsinud ja võimaldas Blanca puudumisega esikolmikust ning üleüldse võistlusnimekirjast meil ka särada.

Träkk:


Edit: Tundus, et vöörstagi ca 6cm lühemaks tegemine tasus ka end ära ning paat ei luhvanud enam vägivaldselt. Eks tugevama tuulega ole näha aga tüürimees oli küll väga õnnelik ning mina trimmerina sain grooti tunduvalt lähemale paadi keskteljele vedada

Kommentaarid

Jens K ütles …
Palju õnne! Loodetavasti ei ole te nüüd kättesaamatus kauguses ja saame veel ikka kõrvuti mõõtu võtta ,)