Lõhkumisest ja eksperimenteerimisest

Tahtsime uut grooti proovida. Kuidagi nagu ei saanud ilusaks. Samuti ei tahtnud ta väga hästi masti minna. Ülevaltpoolt pakstaake läheb juba raskeks ja tõmbab mastil ka painet sisse. Tekitasin cunninghami. See natuke leevendas.

Seejärel leidsime enda kõrvalt ühe seebikarbi, nimeks Sport. Conrad 24 kui kvoorum ei eksinud. Miskipärast me temast kiiremini ei liikunud. Groot istus ka vähe imelikult. Mõtlesin väheke poomiliiki pingutada. No ei liikunud. Ei saanud alumist otsa paika. Ots vintsile ja... Ilge litter, poom pauguga vastu leitvaagenit. Lahtise alaliigiga groot ju. Hea, et keegi all pardas ei istunud. Oleks poomisurma surnud. Poomiliigi tross pooleks. Arvatavasti oli selle sisese ülekandega mingi väiksemat sorti jama. Nüüd tuleb kiiremas korras uus lahendus tekitada, mis jookseb otse. St poomi nukas skiivil tross, keset poomi läheks üle otsaks ja otsana kokpitti stopperisse.

Igatähes kinnitasime groodi kiirrehvi otsaga ja rallisime edasi. Tegime ka spinniga paar head otsa. Halssisime, pullisime. Õlu sai otsa. Aga krüssus kuidagi paati liikuma ei saanud. Mõistus oli otsas. Ei saa sellest genust sotti. Alguses ei saanud fokast, nüüd saan sellega juba päris hästi hakkama. Ehk saan kunagi genuga ka sõbraks. Praegu ei ole ta minu käe all ei liha ega kala. Kas rebib liiga pikali või kaob kiirus ära. Eks ta ole vähe veninud ka muidugi.

Aga tegelikult päris vahva, saime spinniga nii hästi läbi, et tulime otse sadamasse sisse ja peaaegu olümpiatuleni. Siis aga kadus tuul ära nagu seal augus ikka ja mootor tundus mõistlikum lahendus.

Põhirõhk laupäevasele ümber naissaare sõidule. Ehk ilm soosib meid :-)

Kommentaarid