Hüvasti Minni, hüvasti meri



Nii raske kui see ka pole, tuleb mul Minnist lahkuda. Nimelt komandeeriti kapten Aavik järgnevaks kolmeks kuuks ehk purjetamishooaja lõpuni Rootsi asumisele. Seega oli eilne improviseeritud kolmapäevak (millest Peeter räägib) minu jaoks viimane nädalasisene meresõit Minniga sel aastal. Ei ühtegi trenni, ei ühtegi kolmapäevakut. Teisisõnu olen välja arvestatud aktiivse meeskonna ridadest. Kaptenikohustused jäid eilsest Peetrile ning Minni võti sai poolpidulikult üle antud.
Päris kurb on. Aga vaatamata üldisele arvamusele, et kui töö hakkab purjetamist segama, siis tuleb töökohta vahetada, ei oleks see hetkel mõistlik otsus. Loodetavasti leian siiski aegajalt võimaluse nädalavahetuseks purjetama lennata.

On olnud supervahva hooaeg ja õpitud on tohutult palju. Läbitud miile sai selle aja jooksul Minnile 1100+ ja mina olin pardal sellest ca 1000nm. Eredamaks hetkeks tervel hooajal oli kindlasti Naissaare regati 3. koht. Auhinnariiulil on lisaks sellele mikrokarikale veel ka Rae valla kruus 3. koha eest Suveöö Rahvaregatil, ent seal oligi vaid 3 osalejat meie grupis...

Olen olnud suhteliselt halb juht, kuna olen suurema osa asju ise ära teinud ja kui ma ka seda teinud ei ole, ei ole ma suutnud seda piisavalt hästi teistele meeskonnaliikmetele edasi anda. Eneselegi häbiks on ehk see, et olen tihti kippunud "liiga elavalt" asju kõigile selgeks tegema ja nii mõnigi kord on mõni meeskonnaliige saanud enda nahal tunda seda, mida Hašek kirjeldas järgnevalt: "järgnes ropp serbo-horvaadi keelne sõim". Maksimalist-perfektsionisti elu. Kui on eesmärk siis ei ole miski muu oluline. Võistlustel on ainult üks eesmärk ja see on sõita kiiremini (isegi kui see ei tähenda konkurentidest kiiremini sõitmist). Samas on meie meeskond olnud ka pidevas rotatsioonis ja väga harva on mitu sõitu järjest pardal samad mehed. Seega on täiesti normaalne, et kõik ei tööta nii nagu raamatus või telefilmis. Väinas saime igatähes kõik protseduurid paika ja tulemus oli hea. Tööd on ees palju, kuid teatepulk on edasi antud ja see koorem jääb nüüd Peetrile, kes eelmine aasta meeskonna väga hästi tööle sai.

Tuhat tänu teile kõigile meeldiva hooaja eest!

Aitähh Sulle, Jaana, et olid alati olemas. Need superhead võilevad, klaarid otsad kokpiti tagaosas ja täiesti laitmatu kontroll pakstaakide üle misiganes manöövris!

Aitähh Sulle, Peeter, et oled siiski läbi raskuste olemas olnud, kui Sind kõige rohkem vaja on olnud, ning et teatepulga üle võtad ja paati rahu tood!

Aitähh Marek, et oled olnud pea ALATI kohal, pinn peos ja nägu naerul! Väga suurepärane töö roolimehena ka rasketes tingimustes!

Tänud Egon, vana rahu ise, kes Sa alati täieliku proffessionaalsusega absoluutselt kõigi ülesannetega hakkama oled saanud. Mitte kunagi kurtnud, ei kunagi öelnud, et ei oska või ei taha. Pigem vastupidi. Laitmatult klaaritud kajut ja sorteerirtud "pilsner" ;-)

Tänud Tim, et tulid appi trimmima ning käisid välja pidevalt põhjendatud ja häid ettepanekuid asjade paremaks korraldamiseks! Keegi teine meil veel spinniga isiklikult rääkinud - hea töö ;-)

Tuhat üks tänu Ats, ilma Sinuta ei oleks ma Minni pidamisega hakkama saanud. Samuti ei oleks ma kogu seda toimetamist üksi toimetatud saanud. Täna ei saaks enam keegi aru, et oled vaid mõned kuud purjetanud.

Aitähh Hannes, et kampa lõid ja appi tulid. Usun, et oled oma lühikese hooaja jooksul teinud päris tõsised edusammud ja oskad orienteeruda juba igas paadis. Head mälestused sellest, kuidas päikesetõusu ajal tegelikult hommikut alustatakse ;-)

Tänud ka kõigile kruisijatele, René, Kristin, Airi, Aleksandr jt. Nädalavahetustel ehk veel kohtume ja saame mereõhku nuusutada


Peaaegu, et parem isegi kui oma meeskond, oli aga konkurents. Supervahva värk kõik siiamaani. Sõbralik ja avatud seltskond, kogenud meeskonnad. On mida õppida ja kellele järele sõita ;-)




Rõõmsama külje pealt ka midagi - laadisin Youtube'i üles paar videot

Kommentaarid

Jaana ütles …
Väga armas kokkuvõte aga kõlab nagu läheksid igaveseks Rootsi:) Eks see esimene hooaeg olegi vast kõige südamelähedasem. Loodan, et saame siiski kõik koos hooaja lõpetada nagu pidulikult plaanis.Seniks aga hoiame Minnil silma peal ja üritame lippu kõrgel hoida nagu sina!
Tim ütles …
nii pika tänukirja peale tuleb vaid tõdeda, et tänud ka Sulle, et kogu me mannschafti kokku ajasid ja mingil määral lendama panid!

[karikaid kirjeldavat lõiku tahaks täiendada rannarootsi hirveliha konserviga, mis legendi kohaselt sai võidetud VI koha eest. tegelikult oli konserv pardal muidugist juba enne asjakohase regati algust ja määras ära meeskonna toitumiseelistused puhuks, kui Jaana võileibu saada ei ole:) ]
Rait ütles …
Nagu paar postitust tagasi mainisid, saavutas üks Polaristest oma esimese Eesti MV medali alles oma 11. Muhu Väina regatil. S.t. et kolme kuuline eemalejäämine merest on pisku nende kümnete aastate kõrval, mil me võidu tulevikus edasi sõidame;)

Edu ja palju raha svenssonite maal;) Tule rutt tagasi!
Andres ütles …
mitte 3 kuud vaid 9 kuud. tali tuleb ka ju..

aga Leila medal on tähelepanuväärne. 20 aastat vana disain endiselt konkurentsis. Muidugi eks ole mehed ka rauast peal.