Spordiselts Kalev MV /trimmiäpunuds


Kui kõik läheb parasjagu hästi, läheb samal ajal ka parasjagu halvasti.Mis siis juhtus? Täna sai osaveõtud Spordiselts Kalev MV-st. Kolmene meeskond sai nibin-nabin enne starti täiendust Külli ja tema(ka minu) sõber Tarvo näol. Start oli väga hea, jälgisime hoolikalt aega, et mitte hilineda ega ka sõita liiga vara stardiliinile. Esimene märk maalähedalt sai edukalt võetud, edasi kuulimunani krüssates. Tuult umbes 6 m, kiirus samasse auku. Õnnestus uhkelt Vesilennukiga mõõtu võtta, järel Eneli ja Blanca. Järgmine märk, spinni otsaks valmistumine kõik nagu toimis. Spinn ülesse, pärast märki halssi muutes, keerdus spinn õnnetult ümber vöörstaaki ja ei suvatsenud kuidagi sealt ära tulla. Paatkond juba omavahel kergelt sõimutsemas, saadi lohe lendu, kuid selgus, et kogu segaduse tekitas keerdunud spinni vall. Ja juba oli suurem osa meie grupi paate meist mööduda jõudnud. Jäänud veel Viru ja Eneli. Suunal katariina poile, saime mõõtu võtta nii Viru kui ka Eneliga kordamööda, kes kellelt tuult võttes.Tuul oli natuke vaibunud, kuni 4 m. Märgis pidime vaatama, et spinn kogu kupatusega kenasti alla saaks ja et vabastada vöörstaak. Esimene baut peale märki läks nihu valesti tekile paigutatud spnnipoomi tõttu, mis bautides pidulikult genu soodi liikumise halvas. Kuni 5 KT taaskord kuulimunani, sõsarlaevad tublisti eespool, Eneli eriti teravalt otse märgi suunas, kui olime eelviimased viimases märgis.Tuul vaibus ja meie mõistus ühes sellega, kuna ei suutnud trimmi paika saada, et vähegi arvestavat kiirust aretada. Üllamad mõttevälgatused sisaldasid endas mere taha Andresele helistamist. Samal ajal tõmbas Viru spinni ülesse ja sõtis kiirelt meist mööda.Magama jäime ja saime oma teenitud viimase 9.koha.

Kuid siiski oli sõit tore, eriti kuna sai ju paljudele asjadele käsi külge pandud. Meeskond vilumatu aga tubli. Külli entusiasm ja kogemuste pagas olid suureks toeks. Marek ja Ats, järgmine nädal kolmekesi või neljapäeval lühirada Blue Sailidel?Käed sügelevad, ausalt!


Veel natuke pea lõppevast nädalast. Esmaspäev aitas Marko Manni meie masti sättida. Selgus, et olevat teine 1,5 cm paremale kaldu. Lisaks saime häid nõuandeid osas, mis paadi liikumist suuremal või väheaml mõjutavad. Haarates härjal sarvist, tõstis Peerer kolmapäevaku eel meie paadi üleliigsest mudrust tühjaks. Kolmapäevakust rääkides, siis oli ka seal start hea ainult natuke liiga rutakas, jõudes stardiliinile enne pauku ja pressides üht suuremat sõpra:) Kohtunike märkus, ring ümber nende laeva nagu kästud. Järgmisena kuulimunani krüssus edasi katariina poi, viimane alguses genuga külgtuules ja pärast spinn. Ühtegi prohmakat nagu ei olnud. Katsusime paati käima saada mis me katsusime, kuid ikka ei olnud head käiku. Trimmiäpundus oli koguni nii efektiivne, et kohtunikud olid selleks ajaks kui me finishisse jõudsime, koju ära sõitnud. Kas tõdemused meid nüüd mõtlema ja purjetrimmile pühenduma ka panevad?!?:)

Uus tasand purjetrimmis - paadi silitamine

Kommentaarid

V.V.C. ütles …
Raske on see algus...
Jaana ütles …
...eriti kui ambitsioonid ületavad võimeid:D
Andres ütles …
Rohkem viimaseks jääda küll ei tohi. Enne vist pole ka PÄRIS viimased olnud. Must nädal?