Kaunitar ja koletis

Terve see hooaeg on läinud uue groodi tundma õppimise tähe all. No tegelikult eks ma oleks vana ka sama kaua õppinud... Võibolla oleks selgeks saanud vähemalt. Aga kõikse esimene pilt rodus on tollest nädalavahetusest, kui nautimas käisime. Tehtud mingil täiesti suvalisel ajahetkel ilma spetsiaalse ettevalmistuseta. Ja see pilt tõestab seda, et paadil oled Sa pime. Olgu, tegemist ei olnud kiiruse taga ajamisega, kuid nüüdseks võiks see juba mõtlemata kasvõi hindele 3 ju iseenesest välja tulla.

Niisis. Mis on alloleval pildil valesti?

Kole-kole on. Kumeruse kese on ahterliigile lähemal kui mastile, grootvall/cunningham lõdvad. Kokkuvõttes lihtsalt kole.

Siin on üks pilt Terra Feminarum regatilt - vaikse ilma trimm, kuid grootvall on pingul. Purjel kohe teine olemine.


Ja siin on siis see milline me groot tegelikult peaks välja nägema.


Ja kui lamedaks ta täpsemalt kõva ilmaga minema peaks...



Viimased kaks on see kuhu me kunagi jõudma peaks. Nii trimmib Peter Saraškin iga purjega kaasas käival "testisõidul".

Ent ega see nii lihtne olegi, et kõigil meeskonnaliikmetel asi veres oleks. Ja isegi kui üks midagi unustab või midagi ei märka, siis teine oskab kommenteerida ja aidata. Selleks peab aga Peter Saraškin veel kõvasti meiega merel käima ja nii paati kui ka meeskonda timmida aitama. See on see purjetootja raske elu - vähe sellest, et pead toote valmis tegema, pead ka seda ise timmima ja selle veel teistele ka selgeks tegema.

Igatähes - ehk on sellest pildiseeriast kellelegi veel mõtlemisainet. Kas Sina oled oma groodist pilti teinud? Proovi. Võib juhtuda, et leiad nii mõnegi ebameeldiva üllatuse.

Kommentaarid