Vahepealsetest toimetustest

Uudist ehk niipalju, et Minni on nüüd kodusadamas ja sõidab ööpäevas maha ca 15 meremiili. Seda vähemasti vee suhtes, kuna vool jõel on 0,5-1,3 sõlme. Ja seda ujuvkai pontooni taga, kahe betoonujuki vahel on vool kindlasti 2+ sõlme.

Mööbel on paigas. Niipalju kui teda praegu on. Uus põrand, madratsite paigal hoidmise liistud, uus puit elektrikilbi ümber. Kilp ise on ka paigas ja kõik juhtmed niiskuskindlalt ühendatud.

Üle ootuste suureks tööks osutus reelingutrosside paigaldus, kuna pehmendustega osade ümber sai seekord suruõhuvoolik aetud, mille sisemine mõõt oli täpselt 6mm nagu ka trossil ning selle ümber veel 12mm siseümbermõõduga pehme toruisolatsioon, mis sobis täpselt vooliku välisümbermõõduga. Nüüd oleks veel vaja katted peale õmmelda.

Ka mastiga on kõik jonksus, staakpirss on fikseeritud vöörstaagile ning ei pääse enam üles-alla liikuma. Vantide kinnitused kinni teibitud, katmata dyneemast pakstaagid ja ahterstaak koos vibuga paigas ning kinnituste juurest kipõhise teibiga natuke jäigemaks tehtud (et ei keeraks kinnituse ümber krussi). Nüüd oleks vaja see windexi kinnituse mutikas metallimehelt kätte saada ja Piraadis viimane allesjäänud laga ära koristada. Siis võiks juba purjetada.

Nagu aru saanud olen ei ole seni keegi veel purjede all sõitu teinud. kuigi vees on jahte juba üle 10. Uus võidusõit, et kes ennem aja ja ilma kokku sobitada suudab :-)

Pildid: Indrek Pikk

Kommentaarid

Martin ütles …
Purjede all sõitmisest nii palju, et eile läksid Noblessneri poolt teele neli purjede all Bluesaili. Vist Pirta poole...
Jens K ütles …
Blusailid olid täna ju väljas sõitmas?