Loterii hooaeg avatud!


Just nii nagu pealkirjas võib nimetada möödunud kolmapäevakul kogetud ilmaolusid - plekk, pidev tuule suuna muutus, plekk. Aga tundub, et "Eestimaal suvi on käes...", nagu laulaub Birgit Õigemeel oma uues laulus.
Kuna ma pole ise kaua Minni blogisse midagi postitanud, siis pikema loetava materjali kirjapanek nõuab taaskord harjutamist.

Et siis 7.KJK Delfi kolmapäevarageati juurde tagasi. Peale väga meeldivalt sooja ilma jagus rohkesti ka muid üllatusi. Rõõm oli näha üle pika aja uute purjedega Blancat ülejäänud polaristega taaskord mõõtu võtmas, Tuulelaulu tutikat 3DL grooti ning Leila uut 3DL genoat. Võttis lausa silmist kirjuks. Tõeline võidurelvastumine! Nii tore on näha, kuidas polarisjahtide elu on viimase aastaga tõeliselt elavnenud.

Meie grupi stardiks oli tuul täiesti vaibunud, nii, et stardiliini tuli sõna otseses mõttes vaikselt loksuda. Olime kohtuike laeva külje all paremal halsil, paremalt lähenes Leila, kes püüdis meie ja kohtunike laeva vahele jõuda.
Tuul tõusis veidi, otsustasime otse Kuuli muna märki suunduda olles tuule keerates valmis vastavalt kurssi muutma. Osad paadid suundusid rohkem kalda poole tuult püüdma, teised jälle mere poole. Suundusime märki Tuulelaulu ja Leila järel. Saime peale märki allatuules päris kena hoo sisse aga kuna selle tuulega oli koguaeg igavene ikaldus ja me suutsime millegi pärast liiga alla sõita nii, et kõik järgnevad paadid, kes olid märki võtnud meie tuult segasid ja selle vähesegi endale said. Ka ei tahtnud meie mitte eriti terav spinn sellise vähese tuulega seista. Jäime taaskord praktiliselt seisma. Osa seltskonnast oli vaikselt Merivälja alla koondunud. Meie, Astraia ja Tuulelaul järjekordselt kuldset "kesktuult" otsimas.

Lõpuks kujunes esimene allatuule ots päris edukaks. Me ei suutnud mõistatada kuhu aga Blanca vahepeal kadunud oli. Ei paistnud teda seal Merivälja kalda all ega ka mere pool olevat. Kuid meie suureks üllatuseks kujunes meie teise grüssu keskosas juba finišisse sõitev Blanca. See oli tõeline "vau" efekt ja pärast tulemuste tabelist oli näha, et Blanca oli edastanud ka mitmeid ORC II grupi paate. Väga suurepärane töö!

uuenduskuuri läbinud ja suurepärast sõitu teinud Blanca

Tuul keeras pidevalt, tegime mõne valearvestuse, kus meie kiirus langes. Viimase märgi järel suundusime Tuulelaulu allatuult jälitama. Ei tahtnud meie spinn kuidagi vedada ja ennem maha jäänud alused hakkasid meile järgi jõudma, eesotsas Viru ja Leilaga. Allatuule otsa keskel oli tuul just parajalt meile soodsaks keeranud, et saime genoa heisata ja briisi abil taaskord Tuulelaulu jälitama hakata. Finišiks olid meie grupi paadid peaaegu koos, finišeerisime kolmandana, korrigeeritud ajas 4. koht, millega võib igati rahule jääda.

Rohkem pilte 7. KJK kolmapäevakust leiab Delfist!

Möödunud nädalavahetusel võttis Minni osa ka Rannarootsi ja Kessu regatist. Nendest lähemalt juba järgmises postituses!

Kommentaarid