Häbiring

Täna läks tavapärasest veelgi halvemini - saime ikka totaalselt üle kitli :-) Aga no oleks võinud vabalt hullemini ka minna.

Kõik sai alguse sellest, et mõtlesime enne starti prooviks natuke krüssata. Peagi sai aga selgeks, et tuul keerab hopp ja hopp 40 kraadi korraga. Lõpeks hakkasime stardilaeva poole allatuult liikuma ja jäime üleüldse täielikku auku. Bensiiniaurud aitasid meid siiski stardiliini juurde.

No igatähes. Start. Tuult jube vähe, kõik kohad suuri jahte täis (start oli koos III grupiga). Ja hetk enne vilet sajab veel Seabird, seejuures ilma igasuguse teeõiguseta, mööda kohtunike laeva meile julmalt peale. Kui me vahele poleks lasknud oleks nad lihtsalt meile külje pealt sisse sõitnud. Tulemus - seisime kõik stardiliini peal ja triivisime. Vähehaaval hakkasid ülevalt ja alt jahid välja pääsema ja kalda poole pautima. Meil läks aga kuidagi nii halvasti, et vaatamata mitmekordsele proovimisele, kippus alati keegi kuskilt parema halsiga tulema ja nii pidime tänase sõidu jooksul nii Carolile kui ka Seabirdile julmalt ette ja alla pautima. Caroliga oli kemplus lihtsam, et Seabird hoidis meid pikalt kinni ja ei lasknud meil kalda poole pautida. See kõige pikem krüssuots Kuuli muna suunas ongi see, kus Seabirdi all lõksus olime:


No ja vähe sellest, et Seabird ees oli ja meie eest vasakuga läbi ei oleks mahtunud. Kuuli Muna ise jäi ka ette. Kuidagi imekombel saime sellest mööda. Aga selle segatud tuul ning sellest tulenev pressimine jätsid meid juba Seabirdi selja taha. Niis siis võtsimegi märgi kõrvad lontis ja lööduna. 

Spinniotsal saime Seabirdist mööda. Finišiks edestasime neid füüsiliselt suisa 3,5 minutit. Ka Viru lähenes esimese poole spinniotsast väga kiiresti, kuid pikalt ette neist siiski rebida ei õnnestunud. Võibolla mängis oma rolli ka fakt, et lasime Matildel endast üle sõita ning kogu see viimane ots oli ligadi logadi. Jäime halvasti lukku ja ei saanud kohe halssida. Peab  ikkagi teiste gruppide paatide eest ka end hoidma. Kuna neid aga finišiprotokollis üldse ei olnud, siis tekib küsimus miks nad täpsemalt meid spinniotsal piinama pidid. Võibolla oli mingi arusaamatus. Võibolla oli asi selles, et nende mõõdukirja veel EJL lehel üleval ei ole.

No ja protokollis tuli veel hullem tõde - ka Caroli ja Madickeni eest oleksime pidanud tükk maad rohkem ära sõitma. Niiet igati korralikult vastu pükse. Ja pole õrna aimu ka kas paat tegelikult liigub või ei liigu. Tuul ja tingimused olid lihtsalt nii heitlikud, et paadi käiguomadustel oli  (vähemalt krüssus) tulemusega väga vähe teha.

Seekord häbiring. Järgmise korrani!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mis seadme ja programmiga gpsi raja maha joonistasite?
Andres ütles …
minurada.ee GL100 personaaltrackeriga. võtame terve hooaja sõidud ja trennid linti :)