Lõpuks ometi korralik rada!

No tõeliselt vahva rada oli ikka täna! Ise küsimus kas 1. ja 2. grupi paadid nõus on. Nende päev venis ca 2,5 tunni peale. Meie pääsesime ligi tunni kiiremini. Aga no vähemalt sai korralikult purjetada! Startisime kaugelt-kaugelt ulgumerelt, võtsime Russalka, Kuuli Muna ning krüssasime siis sadamasse. Väike vaheldus nädalavahetuse 30-minutilistele otsadele.

Kõik sai alguse sellest, et Marekil oli notariaeg ja lubas tulla 5ks... Siis tuli välja, et ka Ats jõuab alles 5 paiku. Hirmkiired asjatoimetused. Lõpetuseks jõudsid mehed 17:15 ja 17:20 ning oli tõsine võitlus, et prestardi ajaks stardiliini lähedale jõuaks. Purjed üles ja nüüdeks juba hädise jaksuga päravurri pöörded põhja.

Täpselt eelsignaaliks olime jõudnud stardiliini poi juurde ning sekundid varem mootori suretanud. Rajast ei aimugi. Jõudsime selle ära vaadata, paudi ja haldi teha ning juba oligi minek. Liin oli viltu nagu ikka ning tulemuseks kaunis hädine start. Ega meil olnud aega vaadata mis pidi või kus asja... Lihtsalt et kuidagi üle jõuaks.

Hakkasime siis mere poolt äärest tiksuma. Lootsime, et seal ikka natuke rohkem tuult on. Suurem osa grupist "tegi standardit" ehk läks Tallinna poole ikka Pirita poolt kalda alt. Teada värk seal selle tuule keeramisega. Aga merel tundus rohkem olema... No pikk jutt lähikeseks - ei võitnud merelt. Märgi võtsime teisena Merikotka taga. Kõige õnnetumalt oli aga läinud vist Blancal, kes oli küll pikalt meiega merele tulnud, ent murdus poolel teel ning läks kalda alla.

Foto: Indrek Kalk


Spinnid üles. Saime Kotkast kohe üle. Suund uuesti merele. No et kui krüssus ei toitnud, et siis spinniotsal ehk ikka toidab :) Eks tegelikult oli jälle see rõhu teema mõttes. Aga ei, hoopis keerutas merel paremini. Tulemuseks see, kalda poolt läinud Leila sai kõva keretäie. Blanca hingas aga meile pikalt-pikalt kuklasse ning tuli järgi. Kotka eest saime veidi minema. No ei õpi me ka ära, et meie paadiga ei saa alla pressida nagu Polarisega! Nii kui hakkasime nurka andma saime Kotkal ja Blancal eest ära. Aga see oli vaid viimane viiendik rajast... No asi seegi.

Viimane krüssuots kodu poole oli riugast täis. Aga suutsime end õigel ajal õiges kohas hoida ning vaid natuke  hävida (2 paadipikkuseline lisaspaut muulide vahelt sisse saamiseks). Aga sellest piisas. Ei aidanud, et olime Polaristel kõvasti eest ära tõmmanud. Ei aidanud, et leidsime jõel selle soone, mis meid suurepäraselt läbi lõpus laiutava pleki venitas. Ikka jäi 13 sekundit esikohast puudu. Blanca on viimasel ajal kuidagi eriti kurjaks aetud. Jaan üritab ikka hooaja lõpult kõik võtta mis võtta annab. Peab midagi ette võtma:)

Kommentaarid