17

Täna oli meil nii palju susserdamist, et häbi on. Meil pole terve see aasta ühelgi sõidul kõik NII viltu läinud, kui tänasel kolmapäevakul. Raudselt rekord. Ainult spinni ei tõmmanud tagurpidi üles. Aga asjast.

Start. Vöörimees jäi magama ja olime paugu ajal 2 paadipikkust liinist all. Olime pikalt ja usinalt pidurdanud. Aga vöörimees... ei andnud märku, et aeg kiirendada. Punkt.

Valisime esimeses lühikeses krüssus õige rajaääre ja olime märgis esimesed. Aga napilt. Pidime vahetult enne märki veel lisapaudi ka tegema. Täitsa õnnetu.... Märgis poom peale - allatõmme tagurpidi, brass tagurpidi läbi poomi nuka. Spinn üles - soot kinnitatud läbi reelingu. Seega esialgne plaan kohe pärast märki halssida läks vett vedama ning Blanca sai meist suisa ette. Teised sisemised kõvasti lähemale.

Foto: Piret Salmistu / KJK

Spinniots oli sündmustevaene. Erilist käiku ei olnud. Midagi oli liimist lahti. Märgivõtt jällegi esimesena. Siis vale raja äär (kõik konkurendid olid õiges kohas), raja ääre vahetus veerand või poole krüssu peale ja... Kõik konkurendid läksid sinna poole äärde, kus mina enne olin. Ja võitsid seal. Seega tegin ära maagilise Zi mida ei tohiks taktikaliselt kunagi teha. Ja kõik tulid kolinal järgi.

Spinn jälle üles ja... sõlmes. Jälle tükk pusimist ning halssida sai alles tont teab millal. Siis pidime veel saatuse tahtel lisahalsid tegema, et paremini märki minna. Aga tabasime täpselt õige pagi ning tegelikult suutsime oma edu hoopis venitada.

Teine krüss läks natuke paremini. Õige rajaäär, paar nutikat pauti ja.. Ja paar täiesti kasutut ning arutut pauti. Viimasel-viimase otsal 5m enne finišit pidime lisapaudi tegema - ei pressind kuidagi muulide vahelt sisse. No ohh ohh.

Seega siis täna täielik häving taktikaliselt ja manöövritega. Taktikaliselt ok, kapten on nagu ta on. On head päevad ja on halvad. Konkurendid on teravad. Aga manöövrid?! Keegi terves fleedis pole nii palju trenni teinud kui meie. Ja mis on tulemus? Susserdamine. Tohutu tömpnäplus. Mingi ime läbi suutsime siiski 2. koha saada. Pärast sellist sõitu oleks olnud vast piinlik võita ka. Aga asi seegi, et me kuidagi läbi häda ikkagi nii kaugele välja vedasime!

Kommentaarid