Grandioosne algus

Foto: Piret Salmistu
Kõik sai alguse sellest, et meil polnud vist vöörstaak päris täpselt ära mõõdetud. Vaikse tuule ootuses lasime seda vastavalt juhendile ka päris julgelt järgi. Lõpptulemus oli see, et meil polnud enam haisugi sellest käigust, mis varasematel kolmapäevakutel ja trennis oli olnud. Krüssus olime nagu kännu taga. Aga kes see siis juttu lõpust alustab, vaatame ikka algusest peale:

Start. Jäime pisikese grammi pehmoks ja lasime Spiriti endale natuke liiga peale.Oleks pidanud üle liini ajama... Forte oli all. Aga nii kui pauk käis oleks Fortel nagu keegi mootorit andnud. Kõmm rool risti ja selline kiirendus, mida mina enne oma lühikese elu sees näinud ei ole. Vot on grupp, kus maandusime. Tiksud vaikselt mõne sõlmega ja 5 sekundiga 6 sõlme sees. Igatähes sõitis ta meie kursi ja kiirendusega võrreldes 20 kraadi üles ja meil polnudki midagi teha. Paut ja kogu fleedi ahtrist läbi. Aga iseenesest oli algusest peale meil plaan paremale minna. Niiet kõik klappis.

Vastutuule märgis ei olnud me kõige halvemal positsioonil, kuid oli selge, et käiku oli gramm väheks jäänud. Spinni saime väikese kobistamisega üles ja... Red Hot. Alar Volmeriga roolis. Ei pääsenud halssima. See jäi ka veel mainimata, et otse meie ees võttis märki alles samal päeval vette saanud Katariina II. Igatähes leiutasime ja lappisime oma spagetti ning trimmi peale ei jõudnudki mõelda. Iga halsiga jäi groodi ülemine latt ahterstaaki nii lootusetult kinni, et häbi hakkas. Oli küll vaimne meelespea pandud, et see tuleb ümaraks teipida. Ja siis esimesel võimalusel uus ahterstaagi tõstelatt panna. Praegune on nimelt liiga pehme.

Saime lõpuks märki. Märgis aga oli jälle Katariina II otse ees. Ja ära ka ei läinud. Mõõdukirja ju pole, ei sobi väga võistlevaid paate takistada. Kõik see rapsimine tuleb meelde, mis viimastel nädalatel sai tehtud, et meie kellelegi võistlevale alusele ette ei jääks.

Igatähes krüss. Käiku 0,3-0,4 sõlme vähem, kui peaks. Ja tee või tina, ei saa kiiremini. Uuesti spinn üles ja... Spinni poomi ülestõmme on ümber spinni. Ülemine kolmandik täitsa risti. Läks igavik enne kui selle klaariks saime. Lisaks tuli puri päris mitu korda tuulest tühjaks lasta. Aga see oli vajalik õppetund, et me rohkem enam nii ei teeks. Red Hot sai ette. Ja kogu järgnev allatuul ning viimane krüssuots finišisse saigi Red Hoti eest proovitud vabaks rabeleda. Aga kui käiku pole, siis käiku pole. Krüssus imesid ei juhtunud. Lisaks läks 3-4 pauti tätisa lootusetult aia taha. Mitte konkreetsel otsal, vaid sõidu peale. Kas jäi foka soot kuskile masti kanna juurde kinni, oli spinnipoom sootide vahelt läbi ja risti, ülestõmme valesti. Kõik head õpikohad ja pooled veel sellised probleemid, mida ka enne trennis näinud olime.

Lõpuks vahetult enne muulide vahelt sisse sõitu saime Red Hotist mööda. Aga no mööda... Istusime kõrvuti, meeter vahet ja plaanisime kuidas mööda jõge üles saada. Kuidagi saime lõpuks vabaks end. Aga seal oli vastutulevat liiklust ka ja mingi ime läbi pääsesid nad üks paut vähemaga, kui meie. Nii jäigi protokolli meie füüsiliseks eduks 6 sekundit. Berta tuli tagant minut hiljem. Korrigeeritud ajas meile väga uhke viimane koht. Kuidas seda nüüd öeldigi - hea kasvu näitamiseks peab madalalt alustama. Ütleme nii, et ca 5 minutit seda sama rada füüsiliselt kiiremini sõita oleks täitsa tehtav, kui masti trimm korras ja manöövrid sujuvad. Samas täna oleks ka 5 minutit kiirem sõit taganud meile vaid 8. koha 10 osavõtja seas. Mis teha, meil on kaunis karm konkurents siin kodumaal :) Loodame siis, et pärast Muhu Väina ja Eesti Meistrivõistlusi on need asjad klatitud ja saab ORCi Euroopa Meistrivõistlustel end ikka keskpaika fleeti sõidetud. Ilus eesmärk, mis?

Väike Benny Hilli Show stiilis muusikavideo ka (1,5x kiirendus)


Kommentaarid