Eelviimane kolmapäevak

Viimane ots on kiireks läinud, pole aega blogigi pidada. Palju asju korraga mitmel rindel. Ja sõidust pilte ka pole, niiet natuke kuivaks jääb seekord.

Igatähes. Saime Alar Volmeri juhendamisel kaunis hea stardi. Pärast seda kui meil oli päris veidra raja panekust suurem hämming üle läinud. Igatähes lisamärk, külgtuul Kuuli Munani ja finiš jõel oli esialgne arusaaam. Aga esimene krüss oli korralik malelaud ning positsioonid vahetusid ja edu tuli ning läks tihti. Ja kiiresti. Olime SUUREPÄRASEL positsioonil, leeliinil, isegi üle sellest ja hea käiguga. Ja siis 100m enne märki keeras tuul nii halvasti ära, et sõitsime ma ei kujuta ette mitukümmend kraadi märgist alla... Aga lühikese otsaga lisamärki olid praktiliselt kõik korra võitnud ja korra peksa saanud. Meie edu võtmeks oli Pegasus, kes konkurentidele natuke kaarte segas ja ennast märgi juurde seisma parkis. Sõitsime neist siuhti üle. Ja Premium nokkis üles, meid segama ei tulnud. Seetõttu ei pääsenud ka Reval Café meist mööda. Ja nii läks.

Tegelikult oli rada pandud päris huvitavalt. Justkui väikestviisi hiromandi töö. Viimane keeramine oli nii võimas, et Kuuli Muna märki tuli juba krüssata. Ja seega meie paadi kõige nõrgem külg välja ei löönud, ei mingit vabatuule sõitu fokaga. Igatähes oli jälle üks korralik gybe set ja panime pärast Kuuli Muna otse Pirita muulide poole ajama. Ikka pagide alla ja vaiksematel hetkedel üles. Ainult X-41-d venitasid eest ära. Tagant keegi rünnata ei suutnud. Reval pingutas, ent üle sõita me ei lasknud. Ja otse muulidele sõites neil meist tooret kiirust rohkem ei olnud ka.

Pärast muulide vahelt sisse keeramist oli üks kriitiline hetk. Väike 60-80m lõik, kus spinni kandmine oli vääääga kaheldav. Meil õnnestus ära venitada. Otse ahtris olnud Reval tõmbas koheselt pidurit, kui spinn kokku kukkus. Tagant, tundub, sai kõva eelise sellega veel ka vaikses tuules oma "kehamassi" kohta suurepärast sõitu teinud Berta. Või tegid nad rohkem imesid kui üks. Igatähes lõppkokkuvõttes jäi napid 26 sekundit puudu, et X-41 kamba ülemvõimu murda ja pjedestaalile pääseda. Teistest olime seekord üle. Ja see teeb tuju heaks. Oleme "suurte poiste" mängus täitsa sees :-)

Kommentaarid