Lige lugu

Tänane kolmapäevak oli jälle tavapärasel rajal. Katariina ja koju tagasi. Väike lisand oli, et ka stardiliini poi tuli võtta. Kui alguses tundus, et tuult napib ja mõistlik on 4-kesi sõita, siis enne starti keeras kenad 8m/s pagid üles ja olime ilmselgelt alakaalulised.

Kõigepealt start. Olime natuke liiga vara kohal ja nillisime kaunis liini lähedal. Siis tuli start ja üksik üksik tagasikutse ning Marek keeldus miskipärast üles luhvamast ja mõtles et meie olime üle. Ilmselgelt me ei olnud. Niiet üle kivide kändude läks start. Õigemini me startisime natuke aega hiljem ja altpoolt. Siis kui kõigil selge oli et ikka sõitma peab.

Alguses läksime täitsa enamvähem edasi. Vaatamata kaalule. Küll aga ei teinud me mingit erilist imesõitu. Selline nipa napa Polaristest kiirem sõit. Lasime Leila üksi merele nurgakat tegema ja proovisime rohkem tuule järgi Tallinna poolt äärest siksida. Aga Tallinkitel oli jälle tihe aeg ning neid kippus koos Viking Line-ga kenasti voorima. Viking tegi korralikud poognad ja möödus kuidagi 2 grupi eest. Suur roheline Tallink aga ei tahtnud kuidagi meie ahtrist läbi minna ning seetõttu ei saanud me pikalt Katariina peale pautida. Aga närv pidas vastu ning saime suure varuga eest läbi. Oleks natuke varem pautinud oleks tõsine jama olnud. Meie taga olnud Blanca... No ma ei teagi mis seal mõeldi. Meile tundus vahepeal oma vaatenurgast, et sõidavad ennast vööri alla pilbasteks. Viimasel hetkel keerati vöör alla. Muidu ma ei tea mis oleks saanud. Merele läinud Leila pääses vabalt.

Märgis olime Leilaga pea koos nagu ikka. Blanca ja teised olid maha jäänud. Igatähes tegime paar vale otsust ning saime Leilast natuke vähem tuult. Ka Maori, kellega märgis pea koos olime, pääses pakku. Lihtsalt olime tuulega vales faasis ja natuke vale ääre poole. No see selleks. Lisapoi, vabatuule ots kodu poole.

Meie muidugi võtsime spinni maha ja tulime vabas tuules. Leila meie tagant punnis aga päris tükk aega spinniga. Lootsime, et ta hävib. Aga ei. Võitis vaatamata kogu šõule viimasel otsal 30 sekundit. Ei tea kuidas Priit seda alati teeb. Igatähes seekord sellelt ERITI märjalt kolmapäevakult 2. koht ja seda 11 sekundit Leila taga. Nipa napa. Aga meil paat liigub siis paremini kui õhk nii tihe ei ole ja vett vähem sees ripub ;)

Kommentaarid