Natuke tuult ka pleki vahele

Tänane kolmapäevak lubas juba eos kõvasti rõõmu. Ennustused lubasid kuni 18m/s tuulepuhanguid. Natuke skeptilisemad 15m/s. Reaalselt saime kuni 13m/s. Aga seegi on juba päris kena purjetuul.

Foto: Piret Salmistu / KJK

Kõigepealt alustasime täna paadi välja tõstmise ning viimase 2 kuu soga põhja alt ära pesemisega. Nüüd peaks hooaja lõpuni vastu pidama. Seejärel hoidsime targu eemale ja ei läinud liiga vara käiku proovima ja purjesid lõhkuma. Foka tõmbasime üles lõpuks 5 minutit enne starti. Selle tulemusena muidugi oli fallipingete ja asjadega veidike pärast starti tegemist, ent tänu heale stardile midagi hullu ei juhtunudki. Keegi meist üle ei sõitnud.

Minema saime raja keskelt, enamvähem kõige alumisena. Kiirusega üle liini. Ülevalpool sai parema stardi Blanca. Leila oli meie kõrval, ca 2-3 paadipikkust kõrgemal. Käik oli meil täitsa hea, kõrgus parem kui teistel. Vaid Blanca suutis enamvähem sama kõrgust hoida kui meie. 7-8 minutit pärast starti oli Leila meie ahtrisse ja alla vajunud, niiet oli sunnitud segatud tuule vältimiseks ära pautima. Üks nupukas paut ja ka Blanca oli selja taga. Seejärel üks natuke kehvem paut ja kõigil teistel oli jälle eelisseis. Suutsime enne esimest märki ehk Katariina kaid teha korraliku ülekrüssu. Ei arvestanud kohaliku tuule keeramisega. ca 10 kraadi krüssust allpool on aga meie Achilleuse kand ning ega me krüssust suuremat kiirust seal teha ei suutnud. Lisaks kippus maa all ka kangesti ära vaikima. Aga siiski - märgivõtt oma grupi esimesena.

Pätast märki tegime kohe halsi. Peaasjalikult seetõttu, et stardis puhunud korralikud iilid viisid meilt spinnakeri kasutamise isu (see on meil liiga kerge ja õrn 12+m/s tuule jaoks). Fallid-brassid olid kõik valel pool. Märgis tuli aga otsus spinn üles tõmmata ja nii me põrutasimegi täitsa valesse rajaäärde. oleks pidanud merele hoidma. Aga no tagantjärgi tarkus - eitea mis hea pärast me kohe pärast spinni üles saamist kohe halssida ei võinud? Teadsime ju küll kus tuul ja laine on... No igatähes - lõpeks viimased paar halssi natuke parandasid meie seisu ja saime ka tugevama tuule ning suurte lainete juurde glissima. Leila ja Blanca olid seda rõõmu aga pikalt nautinud ning piisavalt me neil eest ära läinud ei olnud. Enne finišit oli veel pisike ühe halsi krüssujupp stardipoist muulideni ning kõik. See läks ka täitsa hästi. Lõpptulemuseks 2 koht ning 15 sekundit kaotust Blancale. Pole üldse paha. Aga ka sõit oli mõnus. Trimm töötas, manöövrid sujusid, MEESKOND ESINES TÄISKOOSSEISUS (vau!) jne. Eks siis järgmine kord proovime jälle kulla poole :-)

Kommentaarid