Elupäästjatest

Sellel aastal jäid toimetused natuke hilja peale ning päästevestid õigel ajal taatlemata. Tõsi, olime natuke patused. Aga see pole põhjus miks jätta meie leiud laiema üldsusega jagamata.

Taustast: Ammustel ammustel aegadel aastal 2009 tellisime Promarine kaudu Osculatist 4 paukvesti. Manuaalselt avatavat Osculati omabrändi toodet. Enne seda, aastal 2008 ostsid Egon, Marek ja Peeter omale jaekaubandusest natuke kallimad vestid. Vahepeal on Osculati veste taadeldud. Mareki ja Peetri vestid ringlusest välja jäänud. Ühte neist kolmest sai ka vahepeal taadeldud ja see oli ka paadis olemas. Selleks ajaks kui meie oma testi läbi viima hakkasime oli paati sattunud aga hoopis Egoni vest. See oli aga jäänud ostust saati taatlemata. Seega see oli 3 aastat üle taatlemistähtaja. Osculati vestid olid 1 aasta üle taatlemistähtaja.

Käisime rõõmsa seltskonnaga ilusat ilma nautimas ja lahel trenni tegemas. Kai ääres tuli mõte proovida mis seisus me vestid on. Vähemasti üks vest lahti päästa. Ise irvitasime, et raudselt kui üks töötab töötavad ka ülejäänud. Tulemused olid aga enamgi kui nutused. Vest ei avanenud. Ka ülejäänud kolm Osculati vesti ei avanenud. Lisaks selgus, et Egoni Compass Comfort vesti baloon oli tühi. Kuidas või miks täpsemalt ei teagi. Küll aga on teada, et see oli ainus vest mis ei olnud manuaalne. Ning teada on ka fakt, et vest oli talvel enne käesolevat testi toas lahti olnud. Õhku sees ei olnud ja seega pakkis Egon vesti kokku tagasi ja eeldas, et kõik on korras. Kas olid kemikaalid millalgi oma töö ära teinud või oli Egonil laps õigest otsast sikutanud, seda ei saagi me kunagi teada.

Foto: Peeter Marvet

Küll aga teame seda, et meie testi tulemusi läksime järgmine päev poodi ning ostsime 5 uut Marinepooli vesti ning hoiame, hooldame, taatleme neid nüüd nii hoolega, kui vähegi võimalik. Asjade käik tõi meid korralikult kahe jalaga maa peale. Loodan, et Peeter Marveti filmitud ja kokku lõigatud suurepärasest videost on ka teistele abi ning enne järgmist hooaega suhtutakse nii mõnegi aluse peal päästevestide taatlemisse teise pilguga.

Video siin:



Kommentaarid