See vist käib nii, et

... tuleb teha hea start, paar nupukat pauti ja õigeaegset halssi. No olgu, start oli meil õige hale. Jäime Tessa ja Triini (Alkor, 7-8 tonni kaaluv hiiglaslik puujaht) vahale karpi. Ei ole üldse meeldiv oma pisikese laastukesega selliste hiiglaste vahel olla. Oli tükk tegemist enne kui oli võimalik ära pautida ja vabasse tuulde saada. Sest nagu me juba õppinud oleme on segatud tuul III grupis meie jaoks üks väga väga suur probleem. Konkurendid on lihtsalt suuremad ja tuulevari ka sellest tulenevalt tükk maad suurem.



Aga võistlusest. Rada oli täna pandud eriti lühike. Russalka, stardiliini poi ning finiš jõel. Justnimelt jõel. kuna raadios hõigati välja, et muul olla lukku pandud ja luku võti... No igatähes finiš oli jõel.

Pärast karbistarti panime mere poole ajama nagu peagi selgus oli see päris hea idee. Olime paljudest oma grupi paatidest ees. Kalda poole hoides kippusid aga vahemaad kiiresti kaduma. Nii venitasime end jälle Naissaare poole raja äärde. Ja toitis vahelduva eduga. Saime suuremal sõsarlaeval Enel-il vahepeal peaaegu, et eest läbi. Lõppes see muidugi kõva vallamise ja käigu kinni löömisega. Aga juhtgrupp oli endiselt lähedal ja  Russalka all märgis olime kaunis tugeval positsioonil.

Spinniotsal oli meil šõud küllaga. Küll läks spinnipoomi allatõmbe ots külge 2 ringi ümber pomi ja läbi ülestõmbe. Küll avastas roolimees, et grootsoot koos ülekannete ja kõigega ripub poordis niisama ja ei ole paadiga kuidagipidi seotud. Küll kippus barberite puudumine end tunda andma ja spinn tahtis vägisi õhupallina taeva poole minna. Aga ometi - paar õigeaegset halssi ja üks hilinenud halss ning siusipsti olime märgis täitsa heal positsioonil. Vividor ja Maori selja taga ning Enel käega katsuda.. Edasi pisike krüss muulide vahelt sisse.  saime veel pisikest kasu tuule keeramisest ja tulime ühe paudiga lupsti sadamasuust sisse.Vividor tegi ülekrüssu ning jäigi sõidu lõpuni meie ahtrisse. Tulemusena finišeerisime fleedi keskel, Nautilus, Tessa, Enel ees, Vividor, Maori ja Triini ahtris. Palliarvestusmasin pani meile hindeks teise koha ja oleme igati rahul. Väike vaheldus eelviimase ja viimase koha piirimail tiksumisele :)

Kommentaarid