Tallinna MV lühirajasõidus. 1. päev

Lubas tuult. Tuli ka. Väidetavalt puhus täna suisa kuni 11m/s. Võibolla mõni pagi oli isegi. Aga fakt on, et oli korralik purjetuul!

1. sõit. Start lihtsalt õnnetu. Saime küll õigel ajal üle liini ja asjad aga kõige alumisena. Ja tee mis tahad, pautimiseks auku ei ole. Ja mida meeter vasaku ääre poole seda kehvemini seal läks. Tuules olid konkreetselt augud. Parem raja äär aga puhus. Nii me siis sõitsimegi ülejäänud grupiga koos vasaku serva nurgaka. Selle vahega, et meie olime kõige alumised ja saime kõige suurema litri. Aga viimasel halsil suutsime kuidagi ikka head käiku näidata niiet olime märgis täitsa viisakal 3. kohal. Edasi muidugi lootusetult kadunud. Spinniotsal saime veel Blancast ka mööda. Teises krüssus saime paremast raja poolest (mitte äärest, nurgakat ei teinud) kõvasti peksa ja Leilad-Blancad olid kõik meil kohe sabas. Füüsiliselt teised, Edasist minut maas. Korrigeeritult 4. koht 9 paadi seas.

2. sõit. Vandusime, et enam teiste alla lõksu ei jää. No ei tohi. Aga tracki vaadates - praktiliselt identne sõit meie poolt. Paudid asjad kõik samas kohas. Start oli küll parem. Aga siiski. No bingo loto nurkademängu tulemustest- seekord suutsime 2. koha kirja saada. Pole päris kindel kuidas... Muidugi Edasi oli kaugel kaugel, vahe füüsiliselt terve minut, korrigeeritult tõenäoliselt topelt sama palju.

3. sõit. See stardiasi hakkas vastu karva käima. Panime paika plaani ja avanes võimalus ja... ja olime liinil sekundi pealt vabas tuules soositud ääres ehk kohtunike laeva all. Ja üldine tagasikutse. Loogiline ju, et kui meil on elu kõige magusam stardipositsioon siis lähevad kõik teised korraga kiuste üle. Uus katse enam nii hea ei olnud. Sattusime Blanca kätte lõksu ning must lipp oli ka üleval. Hirm oli suur mitte üle minna ja nii saigi paar poognat liiga palju ja polnud Blanca käest pääsemiseks enam kiirust. Puude. Protest. Trahviring. Aga no mis seal ikka, saime valida omale meelepärase rajaääre. Esimeseks märgiks olime juba esimesed. Parem raja äär toitis, tuul oli vahetult enne starti kenasti keeranud. Praktiliselt ühe halsi krüss oli. Tsoonis tekkis meil veel olukord Edasiga, kus protestilipu üles tõmbasime. Niiet täit paadipikkust me ikka ees ei olnud. Aga pole paha sellegipoolest. Spinn üles ja tuld. Uus ring ning täpselt samad valikud - parem äär.  Kuidagi olime krüssus hävinud niiet Edasi oli jälle märgis kaunis lähedal. Vaatamata faktile, et olid vahepeal meie protesti heastamiseks trahviringi teinud. Müstika värk. Igatähes läks meil pärast märki spinn käest ära ning lohisesime natuke aega külg ees. Tegelikult me ei saanud teda tõmbamise järgselt lihtsalt kontrolli alla. Korralik kaos ning jõu ja ilunumbrid. Aga saime kaunis mõistliku ajaga lahendatud. Finišis oli tunne hea. Tundus, et vähemasti Blanca on küll piisavalt kaugel. Et isegi kui Edasit ei võida.... Aga tulemuseks jälle 3. koht. Korrigeeritud ajas 3 sekundit Blanca ja 19 sekundit Edasi taga.

4. sõit hakkas juba sõidu ilmet võtma. Ilusad manöövrid, head nurgad, elu oli lill. Mida aga ei juhtunud oli see, et ei saanud kuidagi Edasist ja Blancast lahti. Tilkusid terve tee ahtris. Tulemuseks 3. koht ja seda korrigeerituna 10 sekundit Edasi ja 30 sekundit Blanca taga.

Kokkuvõttes läks esimene sõit untsu, parim start jäi tegemata ning kõige paremini õnnestus tõeliselt ilusa sõidu asemel miski täiesti suvaline sõit, milles kordasime eelneva sõidu vigu. Elik tulemused on täielik loterii. Aga kurat kui mõnus on sõita kui tuult on :)


Kommentaarid